25 abril 2017

Ier CICLE DE MUSICA BARROCA A SARRIÀ


Quatre concerts els dies 30 de març, 27 d’abril, 5 de maig i 15 de juny de 2017

Tercer concert: Divendres 5 de maig, a les 20h
Les Quatre Estacions d’Antonio Vivaldi

Orquestra Barroca de Barcelona. Gilles Colliard, violí i director


Preu de les localitats: entrada general 14€, socis del Centre de Sarrià 10€
Venda d’entrades a la secretaria i taquilles del teatre de dilluns a divendres de 18:00 a 20:30
Tel: 93 203 97 72 — A/e: centreiteatredesarria@gmail.com
Venda on line en aquest enllaç

2017-05-05 Cartell 3r concert Cicle música Barroca


GILLES COLLIARD, DIRECTOR MUSICAL I VIOLÍ SOLISTA

Solista, director d’orquestra, compositor i pedagog, Gilles Colliard és un músic polifacètic. Nascut a Suïssa, estudia al Conservatoire de Musique de Genève amb Jean-Pierre Wallez on va obtenir el primer premi de virtuosisme. Perfecciona al costat de Tibor Varga i, paral·lelament, s’especialitza en la interpretació del repertori barroc sobre instrument d’època. De 1996 a 2004, Christophe Coin el convida a unir-se tant com a
violí solo per nombroses gires on toca en els més grans escenaris internacionals així com a solista i músic de cambra. Director artístic del Département de Musique Ancienne al CRR de Toulouse, professor de violí en aquest mateix conservatori així com al CESMD, primer violí de quatuor Ravel, des del 2004 és el director musical de
l’Orchestre de Chambre de Toulouse.l

Gilles Colliard s’interessa per tot tipus de repertoris. Interpreta els concerts de Brahms, Beethoven, Bartok, Txaikovski, Paganini, Mendelssohn amb orquestres de la talla de la London Soloist Chamber Orchestra, l’Orquestra de la Suïssa Romanda, el Concertus Hungaricus de Budapest, l’Orquestra de Carolina del Nord, l’Orquestra Filarmònica de Bohème, etc. I més enllà del repertori simfònic, també li agraden les obres amb corals. Dirigeix especialment el Rèquiem de Jean Giles a la catedral de Saint Étienne, à Toulouse, en ocasió del 300è aniversari de la mort del compositor, l’Orfeo de Monteverdi, la Rappresentazione Di Anima E Di Corpo de Cavaleri, les Set Últimes Paraules de Crist de Haydn, el Burgès Gentilhomme, de Lully, així com diverses creacions contemporànies.

La seva passió per la composició i la seva necessitat d’expressar les seves pròpies idees musicals el va portar, des dels 15 anys, a escriure les seves primeres obres. L’Estat i la ciutat de Ginebra li van finançar un disc amb les seves pròpies composicions. El Centre Européen de Recherche li va encarregar una òpera que va ser estrenada el 2002 al Grand Théâtre de Limoges. Més endavant, Gilles Colliard està programat i sol·licitat per nombroses de les seves composicions. El 2010, Régis Pasquier interpreta el seu concert per violí. Al novembre de 2011, la seva òpera Tistou és interpretada a França i Espanya.

La seva important discografia comprèn més de trenta gravacions (integrals dels concerts de Haydn, Mozart, Bach, obres per violí sol i nombroses creacions) molts d’ells recompensats (ƒƒƒƒ Télérama, Diapason d’Or, Monde de la Musique…).


L’ORQUESTRA BARROCA DE BARCELONA

Integrada principalment per músics assentats a Catalunya especialitzats en la interpretació de música barroca amb instruments d’època. L’ Orquestra Barroca de Barcelona ens proposa un repertori molt ampli que abasta des de Monteverdi fins a C. Ph. E. Bach, des de Suites fins a grans misses. L’ orquestra mostra una gran versatilitat, interpretant concerts de formació reduïda amb un programa de música de cambra, que pot ampliar fins a dur a terme obres d’orquestra amb cor de format més ampli.

A més d’una forta presència al paisatge cultural català i la seva participació en nombrosos concerts i festivals (Festival Internacional de l’Escala-Empúries, Festival Internacional de S’Agaró, festival Internacional de Thonon le Bains, concerts al Palau de la Música, a la Basílica de la Sagrada Família, a l’Auditori AXA de Barcelona…), l’Orquestra Barroca de Barcelona irradia més enllà de les seves fronteres. Sota l’impuls del seu director musical Gilles Colliard, les invitacions i els projectes es multipliquen i entre els propers compromisos destaquen l’enregistrament de les quatre estacions de Vivaldi en un disc distribuït per Harmonia Mundi, l’enregistrament d’un disc dedicat a la música de Leclair, i la participació en nombrosos concerts al Zénith de Paris i al teatre d’ Evian.

Com a mostra del seu compromís de col·laborar amb artistes de diferents disciplines i
horitzons, l’Orquestra Barroca de Barcelona participarà en la creació del ballet “Leclair, el virtuós assassinat”, que té prevista la seva estrena el 2017 a Lió.