6 maig 2017

EL CICLE DE LES QUATRE ESTACIONS, D’ANTONIO VIVALDI


Té sentit fer l’enèsima revisió de la gran obra d’Antonio Vivaldi? El director Gilles Colliard defensa fermament que sí, i rebla el clau amb una frase que LEté un punt de provocació: “Ningú no coneix realment Les quatre estacions”. El música desenvolupa a partir d’aquesta premissa un projecte al capdavant de l’Orquestra Barroca de Barcelona que, si més no, resulta força original. Amb una lectura que vol anar al cor de l’essència barroca –és a dir, a l’admiració envers aquelles perles rares denominades amb el mot portuguès barrôco-, Colliard accentua el ritme i situa el popular cicle vivaldià com si sonés en una festa dels temps en què Vivaldi corria per Venècia enlluernant amb un violí revolucionari…

Una manera diferent d’acostar-se a aquest inesgotable cicle de quatre concerts i significats infinits: del pur gaudi musical al cicle anual de les estacions, passant per les edats de l’home i la força de la natura.

Jordi Martí Fabra
440 Clàssica. Núm. 35, febrer 2017

Reportatge fotogràfic

1 IMG_0905 (còpia)