26 octubre 2017

PRESENTACIÓ DE LA TROBALLA DE LA PRIMERA ÒPERA ESCRITA PER UNA DONA A CASA NOSTRA


Es tracta de la partitura de «Schiava e Regina» de Lluïsa Casagemas, una compositora barcelonina que visqué entre 1873 i 1942. En un gest insòlit per l’època, l’obra s’havia d’estrenar al Gran Teatre del Liceu la temporada 1893-1894, però l’atemptat anarquista del 7 de novembre ho va impedir i restà inèdita. La partitura ha estat localitzada per Maria Teresa Garrigosa en el curs de l’elaboració del seu doctorat sobre l’obra de Lluïsa Casagemas. L’obra va ser presentada per ella mateixa juntament amb Francesc Cortés, director del treball, i Francesc Bofill, propietari de la partitura.

Es podran sentir fragments de l’òpera en el concert dedicat a l’obra de Lluïsa Casagemas el proper divendres 27 d’octubre, a les 20h, a càrrec de Maria Teresa Garrigosa Massana, soprano, Jordi Cortada, tenor, i Alan Branch, piano