6 novembre 2017

EL CONCERT DEL CENTENARI DE L’ORFEÓ SARRIANENC


Veure el reportatge

L’Orfeó Sarrianenc ha celebrat el seu acte culminant de la celebració del centenari de la seva fundació amb un concert al Teatre de Sarrià. A l’inici de l’acte la junta del Centre Cultural va fer un homenatge en record dels presos polítics. També els havien reservat les butaques de la llotja dreta.

A la primera part del concert hi van participar individualment cadascún dels cors de la formació coral, oferint una mostra del seu treball.

A l’inici de la segona part, després del parlament del Sr Jordi Martí, regidor president del districte, i de Mn. Salvador Bacardit, rector de la parròquia de Sant Vicenç, la presidenta de l’Orfeó, Gemma Burrull va retre homenatge a tots els cantaires que els havien precedit en aquests darrers 100 anys lliurant un ram de flors a Anna Torras, la més antiga dels cantaires i col·laboradors actuals. Tot seguit Frederic Bou va obsequiar l’Orfeó Sarrianenc amb un poema que va llegir i lliurar a la presidenta.

Seguidament va arribar el plat fort del concert: una magnífica i original interpretació de la Suite d’El fantasma de l’Òpera d’Andrew Lloyd Weber, dirigida per Albert Cabero i Gerard Ibáñez, directors de l’Orfeó, i acompanyada per un combo de quatre músics (violí, Lia Manchón, baix elèctric i flauta, Marcel Costa, bateria, Jordi Puig i piano/teclats, Èric Varas).

Com a cloenda, van interpretar Amics per sempre, versió Barcelona 92, mentre els cantaires baixaven de l’escenari cap a la platea on rebien l’auca dels 100 anys de l’Orfeó Sarrianenc mentre el director feia cantar tot el públic de la sala.

A la sortida van gaudir d’un piscolabis i una copa de cava per gentilesa de Codorniu.

L’Orfeó Sarrianenc ha fet 100 anys passant per alts i baixos, però celebra el seu centenari amb màxima esplendor, amb cinc grups corals i gran il·lusió. Llarga vida a l’Orfeó!